Att spela på trav på de mest populära spelbolagen

Det finns några spelbolag som är extremt stora här i Norden. Jag tänker på Betsson och Unibet, till exempel. Dessa är de riktiga tungviktarna. De har närvaro ute i Europa, men i huvudsak är deras business riktad mot Norden. Och kollar man inom Norden så är Sverige den största marknaden.

Eftersom man har så pass stort fokus på Sverige så skulle man kunna tro att både Unibet och Betsson skulle ha grymma alternativ för att spela på trav. Svenskar är ju ett folk som gillar att spela på trav menar jag. Men både Betsson och Unibet har alldeles för dåligt utbud för trav. Om man frågar mig så klart. Det kanske räcker för gemene man. Vad vet jag.

Vad ska man välja

Är du travsugen så skulle jag faktiskt spelat på ett utländskt spelbolag. Ta PaddyPower eller Ladbrokes till exempel. Eller Racebets så klart.

Men samtidigt är det ganska många svenska spelare som hellre spelar på ett svenskt spelbolag än ett utländskt. Då ligger givetvis Svenska Spel/ATG nära till hands. Men gillar man inte farbror staten så kanske man ändå måste välja Unibet eller Betsson. Och vad väljer man då?

Jag skulle faktiskt ha valt Unibet för Betsson enbart med tanke på att de har Tomas Brolin där. Brolin är ju en travkille och jag läser alltid det han skriver på travnet.se där han har något finger med.

Anledningen till att travfokuset är så litet

Nu är gamle Per ute och spekulerar igen utan alltför mycket under fötterna. Men jag tror att det är ganska givet varför spelbolags-jättarna som Betsson och Unibet inte satsar som galningar på trav. Det är för att ATG har ett så extremt stort försprång att det skulle krävas enorma resurser att ragga lojala ATG-spelare till sig. Jag tror att det kanske kommer framöver, men förmodligen inte förrän vi har lättat på spelmonopolet.