Bästa namnet att döpa en häst till

Det är rätt så kul att det allra vanligaste när man börjar snacka trav med någon som inte är insatt är namn på hästarna. Det är kanske det som är minst intressant egentligen, men jag kan ändå förstå att många tycker att det är lite märkliga namn som man ger till hästarna.

Det finns inte så många Johan eller Oskar

Jag kommer inte ihåg vem det var som sa det, men en känd travprofil sa att de vanliga namnen som Johan och Oskar tar slut ganska snabbt. Så det man får göra är att hitta andra namn. Efter det så tar de också slut. Och rätt som det är så sitter man med riktigt märkliga namn. Jag tycker att det ibland kan gå lite väl långt med fantasin när vissa döper hästarna. Jag tror att det har lite att göra med marknadsföring också. Sedan är det också så att uppfödarna vill ta i från tårna när de får fram en superhäst. Det är inte så konstigt. Mitt favoritnamn på en häst är nog Varanne. Det klingar franskt och så är det ju också en legendarisk häst som gjort namnet legendariskt.

Vanliga namn bortom superstjärnorna

Sedan är det ju såklart som så att det är vanligast med vanliga namn bland hästar som ägs av gemene man. Det är inte så att alla döper sina hästar till Long Kiss Goodnight eller Picadilly Circus. Här är en lista på vanligast namn på hästar i Sverige. Som du kan se är det idel vanliga namn. Ronja, Lukas, Rasmis, Felix, Felicia, Lina, Saga och så vidare kan ju vem som helst heta.

Jag tänkte också ge ett litet bonustips. Lisa har här på sin sida http://islandskahastnamn.se/ satt samman en sida om Isländska hästnamn. Sidan är riktigt trevlig tycker jag. Upplägget är kul och innehållet likaså.